logo Stichting Open Oog

Stichting Open Oog

navigatie
Koppelpoort

Kunstwerk 'Luce' voor
Medische Centrum Meander te Amersfoort

Het Medisch Centrum Meander in Amersfoort dat jaarlijks een groep van ruim 1 miljoen patiënten en bezoekers ontvangt en Stichting Open Oog hebben samengewerkt voor de funding van een bijzonder kunstwerk , genaamd LUCE, dat op 6 juni 2017 is geplaatst en onthuld bij de entrée van Meander.

Deze bijzondere sculptuur is ontworpen door de prominente Belgische kunstenaar Nick Ervinck (links op de foto). Bij de opening van Meander in 2014 is de wens uitgesproken een beeldbepalend kunstwerk voor de hoofdingang te plaatsen, als herkenningspunt in Amersfoort en waarin de associatie met de goede zorg en naam van Meander tot uiting komen in het thema `Mens en Natuur`. Dit met de gedachte dat het kunstwerk ook bijdraagt in verwondering en afleiding in een periode van ziek zijn, (`Beter van Kunst`) voor de grote groep mensen die Meander jaarlijks behandelt en/of verwelkomt.

De keuze voor het ontwerp van Nick Ervinck is ondersteund door de meeste van de 1000 stemmen die door patiënten en betrokkenen bij Meander zijn uitgebracht. De kosten voor de realisatie, incl. plaatsing bedragen ca. € 115.000 en zijn bijeen gebracht door giften en donaties vanuit Meander, diverse ondernemingen en particulieren afgedekt. Zie ook: vriendenvanmeander.nl.

Borstbeeld Jacon van Campen


Ton Mooy aan het werk